Szybka wyszukiwarka

 
 

 

Informacje ogólne

Czas trwania nauki 2 semestry
Liczba godzin 175 Liczba ECTS 35
Termin rozpoczęcia studiów 7 październik  2017
Terminy zajęć

Zajęcia prowadzone w systemie kształcenia niestacjonarnego, mają charakter obowiązkowy.

Zajęcia będą prowadzone w systemie piątek (godziny popołudniowe)- sobota- niedziela. Zajęcia rozpoczynają się 7 października 2017r. (11 zjazdów)

Termin składania dokumentów do 29 września 2017
Wymagania

Podstawą przyjęcia kandydatów na pierwszy semestr studiów podyplomowych „Żywienie człowieka i dietoterapia” jest ukończenie przez kandydata przynajmniej studiów inżynierskich lub licencjackich (I stopnia).

Zasady naboru

Przyjęcie na studia odbywa się po przeprowadzeniu postępowania kwalifikacyjnego na podstawie kompletu dokumentów (wzór podania do pobrania poniżej)

Minimalna liczba słuchaczy – 15 osób, maksymalna - 20 osób

Opłata rekrutacyjna wynosi 70zł.

Koszt studiów

W zależności od liczby słuchaczy całkowity koszt studiów będzie wynosił od 3 216,00 zł (przy maksymalnej liczbie słuchaczy) do 4 272,00 zł (przy minimalnej liczbie słuchaczy).
Opłaty semestralne odpowiednio: 1 608,00 zł do 2 136,00 zł

Świadectwo ukończenia nauki

Świadectwo ukończenia studiów podyplomowych wydane przez Państwową Wyższą Szkołę Zawodową w Sulechowie.

Jednostka prowadząca Instytut Zarządzania i Inżynierii Rolnej
Nadzór merytoryczny Doc. dr Anna Romankiewicz

Rekrutacja i ob- sługa słuchaczy studiów

mgr Joanna Socha

PWSZ w Sulechowie, Dziekanat – pokój nr 11A

Ul. Armii Krajowej 51

66-100 Sulechów

Tel. 068 3528307 , Fax. 0683528308

e-mail:Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.

Sekretariat studiów

PWSZ w Sulechowie, Instytut Zarządzania i Inżynierii Rolnej

Kalsk 67

66-100 Sulechów

tel. 068 3529457 , fax. 0683529458

Email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.

Kierownik studiów

dr inż. Anna Gawrońska

tel. 068 3529458

e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.; Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.


Studia skierowane są do absolwentów szkół wyższych związanych z branżą żywnościową (osób zatrudnionych w usługach żywieniowych, prowadzących terapie odchudzające i odnowy biologicznej) a także wszystkich chętnych pragnących uaktualnić i pogłębić wiedzę z oferowanego zakresu.

Sylwetka absolwenta

Wybierając studia podyplomowe „Żywienie człowieka i dietoterapia” słuchacz zdobędzie podstawową wiedzę i umiejętności w zakresie: budowy układu pokarmowego, wiedzy o chorobach dietozależnych, wymagań żywieniowych dla różnych grup ludności, prawa żywnościowego, dietetyki w chorobach wewnętrznych oraz metabolicznych, analizy żywności, higieny i toksykologii żywności, systemów zarządzania jakością, podstawy projektowania w gastronomii oraz żywienia zbiorowego.

Załączniki:
Pobierz plik (Cel studiów.pdf)Cel studiów[ ]174 kB
Pobierz plik (Efekty kształcenia.pdf)Efekty kształcenia[ ]201 kB
Pobierz plik (Żywienie człowieka i dietoterapia Informacje ogólne.pdf)Informacje ogólne[ ]280 kB
Pobierz plik (Program studiów podyplomowych.pdf)Program studiów podyplomowych[ ]388 kB