Start

Rekrutacja

Studenci

Instytuty

Uczelnia

Współpraca

Szybka wyszukiwarka

 
 

KURS  „TECHNOLOGIA WYTWARZANIA I ANALIZA PRODUKTÓW WINIARSKICH”

Informacje ogólne

Czas trwania nauki 4 zjazdy
Liczba godzin 40 Liczba ECTS
Termin rozpoczęcia studiów Luty 2017 lub październik 2017r.
Terminy zajęć

Zajęcia prowadzone w systemie kształcenia niestacjonarnego,  mają charakter obowiązkowy.

Zajęcia będą prowadzone w soboty wg organizacji roku akademickiego dla studiów niestacjonarnych (4 soboty po 10 godzin)

Termin składania dokumentów 17.02.2017 lub 15.09.2017
Wymagania Podstawowe zainteresowania związane z wytwarzaniem produktów winiarskich i winoznawstwem
Zasady naboru

Przyjęcie na kurs odbywa się po przeprowadzeniu postępowania kwalifikacyjnego na podstawie kompletu dokumentów (wzór podania do pobrania poniżej)

Minimalna liczba słuchaczy – 10 osób,

Koszt  kursu

Opłata za kurs:   2 635,00 zł przy grupie 10 osób

Opłata za kurs:   2 058,00 zł przy grupie 15 osób

Opłata jednorazowa za świadectwo : 30,00 zł.

Świadectwo ukończenia nauki Świadectwo ukończenia kursu wydane przez Państwową Wyższą Szkołę Zawodową w Sulechowie.
Jednostka prowadząca Instytut Zarządzania i Inżynierii Rolnej
Nadzór merytoryczny Doc. dr Anna Romankiewicz
Rekrutacja i ob- sługa słuchaczy kursu

Mgr Iwona Wichłacz

Instytut Zarządzania i Inżynierii Rolnej

Kalsk 67

66-100 Sulechów

Tel. 068 3529457 , Fax. 0683529458

Email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.Tel. 068 3528307 , Fax. 0683528308

Sekretariat kursu

Mgr Iwona Wichłacz

Instytut Zarządzania i Inżynierii Rolnej

Kalsk 67

66-100 Sulechów

Tel. 068 3529457 , Fax. 0683529458

Email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.

Kierownik kursu

Dr Anna Romankiewicz

Tel. 068 3529458

Email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.

Cel kursu

Kurs skierowany jest do absolwentów szkół średnich związanych z rolnictwem, technologią żywności i wszystkich  zainteresowanych pracą w winnicach, a także dla osób pragnących założyć i prowadzić własną działalność w tej branży.

Sylwetka absolwenta

Absolwent kursu  „Technologia wytwarzania i analiza produktów winiarskich” zdobędzie wiedzę  i  umiejętności w zakresie: procesów technologicznych i urządzeń wykorzystywanych podczas winifikacji, najnowszych technik analizy fizykochemicznej i sensorycznej wina oraz moszczu, specyfiki wytwarzania i pielęgnacji szerokiego asortymentu win czerwonych, białych, różowych, musujących i specjalnych.

Załączniki:
Pobierz plik (Informacja ogólna o kusie Technologia wytwarzania i analiza produktów winiarskich.pdf)Informacje ogólne[ ]426 kB
Pobierz plik (Karty przedmiotów.pdf)Karta przedmiotów[ ]482 kB
Pobierz plik (Kurs Technologia wytwarzania i analiza produktów winiarskich - siatka.pdf)Siatka zajęć[ ]553 kB

logo PWSZ w Sulechowie

ul. Armii Krajowej 51
66-100 Sulechów

68 352 83 02

68 352 83 03
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.